Thursday, October 4, 2012

Maharashtra General knowledge (GK) Questions

Maharashtra General knowledge (GK) Questions: Maharashtra General knowledge Questions for preparing all competitive examinations of MPPSC, Maharashtra Police, Mumbai Police, UPSC, PSC, Bank Exams, Quiz, IBPS, Bank Clerk, RRB and other state government examinations. offers Free GK Notes, GK Articles, GK Questions and old examinations for various examinations for all candidates. 
For More Update, News on Maharashtra GK Follow us on.
Download FREE "GK" Mobile App:
Maharashtra General knowledge (GK) Questions:
1. When was Maharashtra formed?
Answer: 1 May 1960
2. Where is the capital of Maharashtra?
Answer: Mumbai
3. Which is the official language of Maharashtra?
Answer: Marathi
4. Former Indian President Smt Pratibha Patil born in:
Answer: Maharashtra
5. Who was the first Chief Minister of Maharashtra?
Answer: Yashwantrao Chavan
6. Who remains as the longest serving Chief Minister of Maharashtra?
Answer: Vasantrao Naik
7. Which city is known as the financial capital of India?
Answer: Mumbai in Maharashtra
8.  Which is the official state tree of Maharashtra?
Answer: Mango
9. Which is the state bird of Maharashtra?
Answer: Green Pigeon
10. Thamasha is the folk dance of which state?
Answer: Maharashtra


Post a Comment